• Hoe Kun Je Pijnloos Ontharen?

  haar epileren
  Ontharing wordt gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals rug,schouder,armen,benen en borst. Maar hoe kan dit pijnloos gebeuren?

  Welke methode kies je om te ontharen?

  Bij scheren wordt alleen het zichtbare deel van het haar verwijderd. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd en bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In het geval van oppervlakkig ontharen, blijven de haarwortels pijnloos ontharen intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. Je kan in principe elk deel van je lichaam ontharen. Je kunt hiervoor een scheermesje,epilator of depilator gebruiken in combinatie met een otharingscréme.
  Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. Terwijl er in sommige landen scheren een teken is van zuiverheid, staat in onze westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Je laten ontharen is vaak een onderdeel van een schonnheidsverzorging.

  Welke lichaamsdelen kun je ontharen?

  De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter, borst, armen, neus, oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Atleten,fietsers,bodybuilders en zwemmers laten deze gebieden meestal ontharen.Vanwege medische redenen is ontharen meestal niet nodig. Het haar heeft zelfs een beschermende functie voor het menselijk lichaam. Ze vangen de kleine deeltje op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgische ingrepen kan het noodzakelijk zijn dat op de plek waar de incisie wordt gemaakt het gebied wordt onthaard.

  Hoe kan je het beste ontharen?

  Ontharen kan je in een schoonheidssalon doen of thuis. De meest bekende manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscréme of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruik je een scheermesje.
  Een andere mogelijkheid is het gebruik van een chemische ontharingscrème. Deze créme bevat bepaalde stoffen, Zoals thioglycolzuur dat zorgt voor de afbraak van eiwitten in het haar, Waardoor het haar dat aan de oppervlakte van het lichaam zit wordt afgebroken. Bij dit proces blijft de haarwortel intact. Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
  Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je langer of permanent van de ongewenste haren af komt. Echter is dit niet helemaal pijnloos.

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :