• Pedicure Amsterdam



    Zodra de winter over is en je je voeten in sandalen steekt ontdek je of er sprake is van achterstallig onderhoud aan je voeten. Ga je dan zelf je voeten behandelen of laat je deze doen? Denk eraan dat een gediplomeerde pedicure spcialist meer doet dan alleen eelt verwijderen. Bovendien krijg je nog is advies bij voetproblemen en indien het nodig is een doorverwijzing naar een voetspecialist. Een gecertificeerde pedicure mag ook patiënten met reuma en diabetes behandelen.

    Welke pedicure kiezen?
    Allereerst is het zaak om een goede pedicure te vinden. Een professionele aanbieder beschikt over een diploma en staat ingeschreven bij ProVoet. Via hun site kun je op zoek naar een aanbieder bij jou in de buurt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een medische functie en een verzorgende functie. Een medisch pedicure behandelt onder andere de zogenaamde reuma- en diabetesvoeten. Wil je alleen je voeten verwennen en heb je geen medische problemen dan kies je voor een behandeling op basis van de verzorgende functie. Mocht er toch een medisch probleem worden geconstateerd, dan is het verstandig om even de huisarts te consulteren.

    Wat doet een verzorgende pedicure?
    De verzorgende pedicure behandelt de droge huid van voeten. Ze prikt blaren door en verzorgt deze om een ontsteking tegen te gaan. ze verwijdert overtollig eelt door te scrubben of te vijlen. Bij een nagel die niet zo erg ingegroeid is behandelt ze dit zelf. Ook kleine medische aandoeningen zoals huidschimmels,voetwratten,likdoorns en eeltkloven worden behandeld door de pedicure. Bij het grotendeel van de salons kun je de behandeling uitbreiden met een welness-massage.

    Wat kost een pedicure behandeling?
    Een basis behandeling begint bij 25 euro. Voor een welness-arrangement betaal je tussen de ?6,- en ?40,- extra. Het is belangrijk dat je voor de behandeling de kosten doorneemt, Zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

    Zijn er risico's verbonden aan een pedicure behandeling?
    Helaas kunnen er wel risico?s verbonden zijn aan een behandeling. Als een pedicure zich niet houdt aan de hygiënevoorschriften, loop je de kans om bacteriële infecties op te lopen. Vooral wanneer de instrumenten niet voldoende gedesinfecteerd zijn. Een goed indicatie hiervoor is de aanwezigheid van een autoclaaf, een apparaat waarmee je instrumenten steriel kunt maken. Het is daarom belangrijk om voor een gecertificieerde erkende pedicure te kiezen zodat je zeker weet dat de hygiënevoorschriften worden nageleefd. Een ander signaal is wanneer er in plaats van scrubben en vijlen eelt wegknipt wordt. Wanneer zoiets gebeurt weet je dat je niet behandelt wordt door een professionele pedicure

    Tags Tags :
  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :