• Soorten Massage

  Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op de mechanische manier met behulp van een apparaat. Iemand die is opgeleid om dit werk te doen wordt een masseur of masseuse genoemd.

  massage oil

  De inzet massage

  Massages kunnen gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. het wordt ook ingezet voor het verbeteren van de bloedsomloop en om je spieren te ontspannen. Door een sport massage kan je lichaam beter zware inspanningen verduren. Als je op een krachtige manier masseert zorgt dat voor een betere bloedsomloop en de snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vetweefsels en vet verandert of verminderd. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert.

  masseren en ontspanning

  Spanning in de spieren wordt veroorzaakt door stress. Een massage helpt bij de bewustwording en toont waar en hoe de spanning zich in je lichaam manifesteert. massagetherapeuten geloven dat deze soort stress het doorstromen van doorbloeding en energie blokkeert. Dit kan zich uiten in zwaarmoedigheid,vermoeidheid,beperkte bewegingen van de spieren en natuurlijk meer kan op allerlei overbelasting en blessures. De gifstoffen hopen zich dan op in het lichaam. Masseren vermindert de stress in het lichaam en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

  Veel gezondheidsklachten hebben tegenwoordig te maken met spanning. De functies van ons lichaam worden verstoort door stress. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam betrokken. Het is in te zetten bij migraine, problemen met de spijsvertering of de ademhaling, klachten in de nek,artritis,blessures en ook voor schouders en onderrug.

  De behandeling die gegeven wordt

  Een behandeling kan doorgaans 15 tot 90 minuten duren. Hoelang er gemasseerd wordt hang af van persoon tot persoon maar ook van de therapie. Tijdens de massage sessie kan aangegeven worden waar de probleemgebieden zich bevinden en dan kan de therapeut daar meer aandacht aan besteden.  De massage technieken


  Niet alleen variëren de soorten van massages, de massagetechnieken verschillen ook. De belangrijkste technieken zijn:
  ? Masseren over de breedte genaamd petrissage.
  ? Een lichte massage

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :